McLaren werkt aan nieuw, sports series model 1 minute leestijd

McLaren Sports Series P13 spyshot
Het Engelse sportwagen merk McLaren timmert al jaren goed aan de weg, met de MP4-12C sportwagen en P1 hypercar als resultaat. Dat er een goedkoper model aan zit te komen is al langer bekend, nu heeft McLaren de eerste info bekend gemaakt van deze ‘Sports Series’.

Instapper
De eerste officiële foto van de P13 komen van McLaren zelf, samen met beknopte informatie over het toekomstige model dat volgend jaar zal worden gepresenteerd. Ingewijde verwachten dat de auto die nu wordt aangeduid als P13 een vergelijkbare naam zal krijgen als de 650S. Het maximale vermogen wat de P13 zal kunnen produceren zal tussen de 450 en 500 pk liggen en dat zal waarschijnlijk de naam gaan worden van de baby-McLaren.

Instappen
Verder zal de P13 eenzelfde monocoque chassis krijgen als de 650S, maar worden aangepast om praktischer te zijn.

Black Swan Moments
McLaren werkt naar de lancering van de P13 toe met een marketing campagne genaamd ‘Black Swan Moments’. Een serie van 13 video’s die met behulp van belangrijke gebeurtenissen in de wereld en gebeurtenissen in de historie van McLaren het publiek enthousiast moeten maken voor het model.Categorie