Rosberg wint in Brazilië 1 minute leestijd

Mercedes AMG F1 Nico Rosberg Lewis Hamilton Brazil Interlagos 2014
Nico Rosberg heeft dankzij een overwinning op Interlagos de puntenachterstand op Lewis Hamilton verkleind. De Duitser vertrok van pole-position en wist Hamilton achter zich te houden. De Brit was vaak sneller dan zijn teamgenoot, maar een spin vlak voor zijn pitstop weerhield hem van de overwinning. Naast de Mercedes AMG F1 coureurs stond Felipe Mass,a die de 3e plek in zijn eigen land vierde.

Hamilton Vs. Rosberg
Bij de start kwam iedereen goed weg en leidde Rosberg het veld aan. Hamilton bleef volgen op korte afstand en hoopte dat de juiste pitstop strategie hem de winst zou opleveren. Voor zijn tweede pitstop leek dit even ook te lukken, maar een spin deed zijn werk teniet, na de pitstop had hij een achterstand van 7 seconden dankzij het uitstapje. In de eindfase van de race zat Hamilton dicht op Rosberg, die zijn wielen een paar keer blokkeerde, maar de kalme net wist te bewaren.Categorie