Hamilton wint ook in de VS 1 minute leestijd

Lews Hamilton Circuit of the Americas United States Grand Prix 2014
Lewis Hamilton heeft goede zaken gedaan voor het Wereld Kampioenschap klassement door Rosberg te verslaan op het Circuit of the Americas. Nico Rosberg vertrok vanaf pole position maar zag in de 24e ronde Hamilton langszij komen met een gewaagde manoeuvre. Daarna verdween de Brit langzaam uit het zicht op weg naar de finishvlag, achter Rosberg was het wederom Ricciardo die een goede prestatie leverde door beslag te leggen op de 3e plek.

Mentaal
Na de ongelukkige race op Spa-Francorchamps blijft Hamilton mentale tikjes uitdelen aan Rosberg. In de begin fase van de race bleef hij vlak achter Rosberg, na 18 rondes voerde hij de druk op en moest Rosberg vaker verdedigend rijden. Na een mooie manoeuvre in bocht 12, liet hij duidelijk zien de snelste te zijn in Austin, Texas. Door zijn overwinning evenaart hij Nigel Mansell, tot dit weekend de meest succesvolle Brit in de Formule 1.

Williams
De Britse renstal Williams liet wederom zien erg sterk te zijn, maar strategisch nog niet volwassen. Bottas en Massa kwalificeerde zich uitstekend op de 2e startrij en reden een uitstekend tempo in de race. Ricciardo reed erg snel maar heeft aan een goede pitstop strategie de 3e plaats te danken.



Categorie