Ferrari gaat naar de beurs 1 minute leestijd

Ferrari Enzo Ferrari Logo-1
Fiat Chrysler Auto (FCA Group) heeft bekend gemaakt Ferrari af te stoten en naar de beurs te brengen. 10% van de aandelen zal volgend jaar verschijnen op beurzen in de Verenigde Staten en mogelijk Europa, dat maakte het concern bekend tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

Beursgang
De beursgang van Ferrari hing al een tijd in de lucht, voormalig Ferrari-directeur Luca di Montezemolo was altijd mordicus tegen, met zijn aftreden is nu de weg vrij voor de beursgang. Fiat heeft 90% van de aandelen in bezit, 10% daarvan zal op de beurs worden gebracht, de overige aandelen worden aangeboden aan aandeelhouders van FCA. De overige 10% is en blijft overigens in handen van Piero Ferrari, zoon van Enzo Ferrari. In 2013 behaalde Ferrari een operationele winst van € 364 mln en maakte krap 3% uit van de totale omzet van het FCA concern.

Cashen
Door Ferrari op de beurs te brengen kan FCA flink cashen en daarmee de schuldenlast (€ 11,3 mrd groot) verminderen. Met de beursgang hoopt het tussen de € 3 mrd en € 5 mrd op te halen. Sergio Marchionne is ambitieus, zo wil hij binnen 5 jaar de nettowinst vervijfvoudigen naar € 4 mrd. In het 3e kwartaal van dit jaar heeft FCA een omzet gedraaid van € 23,6 mrd, met een € 188 mln nettowinst.

 Categorie