BMW werkt aan M2 1 minute leestijd

BMW M2 spyshot 2015
BMW komt volgend jaar met een opvolger van de zeer populaire 1 M, want al diverse keren is de nieuwe M2 gespot tijdens tests. Deze sportieve compacte auto zou dankzij een 3 liter 6-cilinder TwinPower turbo motor maar liefst 370 pk krijgen.

M-kenmerken
De gespotte auto is onmiskenbaar een M-model, dankzij de grote luchtgaten, uitgeklopte wielkasten en de 4 uitlaten. Er is gekozen voor de 3 liter TwinPower turbo motor, die intern bekend staat als N55. Hoewel de specificaties gelijk lijken aan die van de M3 en M4 is de motor daadwerkelijk anders en minder krachtig. Schakelen zal gaan via een 7-traps automaat of handgeschakelde 6-bak.

1 M
Het succes van de 1 M zal zeker hebben geholpen met de beslissing om de M2 in productie te nemen. BMW plande 2700 modellen te verkopen in een jaar, uiteindelijk rolde er meer dan 6300 1 M’s van de band bij de motorsport tak van BMW. Daarom is besloten om de M2 eerder op de markt te brengen, zodat er tenminste 3 jaar auto’s gebouwd kunnen worden.

Debuut
Het zal nog wel een tijd duren voordat de M2 in het straatbeeld verschijnt, productie zal pas volgend jaar november aanvangen waarna de auto begin 2016 in de showroom staat.Categorie(ën)