Land Rover prijst Discovery Sport 1 minute leestijd

Land Rover Discovery Sport Paris Motor Show 2014-1
Een belangrijke onthulling op de Parijs Motor Show was de Land Rover Discovery Sport, die het kunstje van de Range Rover Sport herhaald. Sportiever, wat minder luxe en goedkoper geprijsd moet potentiële kopers overhalen. Het model vervangt de Freelander die eerder dit jaar uit productie ging, de Discovery Sport is te bestellen vanaf € 40.700,-, begin volgend jaar worden de eerste auto’s geleverd.

Pakketten
De instapper van de Discovery Sport familie is de 140 pk sterke eD4 S, met voorwielaandrijving, de S uitrusting kent een aantal standaard opties zoals het 8″ touchscreen, keyless-go en veiligheidssystemen. Het SE pakket (€ 4.500,-) voegt daar onder andere regen- en lichtsensoren, cruise control, park distance control en navigatie en toe. Het HSE pakket (€ 10.000,-) is het eerste echte luxe-pakket, wat onder andere leren bekleding, xenon, 18″ velgen en een krachtig audiosysteem omvat. Het toppakket staat in de prijslijst als HSE Luxury, met bijvoorbeeld Windsor leer, tienvoudig elektrisch verstelbare stoelen, automatisch inparkeren en een elektrische achterklep. De eD4 HSE Luxury staat in de prijslijst voor € 56.600,-

1 Benzine, 2 Diesels
Wie liever de off-road pretenties van de Discovery Sport eer doet, kan de TD4 4WD (150 pk) of SD4 4WD (190 pk) bestellen, deze is leverbaar vanaf € 49.200,- / € 53.400,-. Vooralsnog blijft het bij deze 3 4-cilinder motor varianten (1 benzine, 2 diesels), in 2015 zullen er een aantal motoren bij komen.

Praktisch
Land Rover benadrukt het praktische karakter van de auto, met een doorwaaddiepte van 60 cm, Terrain Response Wade Sensing maar belangrijker, de optionele 3e zitrij wat de auto geschikt maakt voor de rit naar hockey clubs.Categorie(ën)