Met F60America viert Ferrari 60 jaar in de VS 1 minute leestijd

Ferrari f60america reveal 2014
Dit jaar is Ferrari 60 jaar op de markt in de Verenigde Staten en om dat te vieren heeft een speciaal model gebouwd. De F60America is speciaal gemaakt voor de Amerikaanse markt, er worden slechts 10 modellen van gebouwd, allen al verkocht.

F12berlinetta
Als basis van de F60America is de F12berlinetta gepakt, met dezelfde 740 pk sterke V12 motor. Model voor de styling en kleurstelling is een eveneens speciaal model, de 275 GTS/4 N.A.R.T. Spider uit 1967. Bijzonder is ook het asymmetrische interieur, de passiegersstoel is voorzien van zwart leer, de bestuurdersstoel voorzien van rood leer.

Opvallend
De F60America is een spider model met opvallende in leer gehulde carbon fiber rolbeugels. Alles aan de auto is anders, aluminium carrosserie delen zijn opnieuw en uitbundiger ontworpen. Voor de onverwachte regen wordt er een lichtgewicht stoffen dakje meegeleverd, daarmee kan slechts tot 130 km/h worden gereden.Categorie