Audi met 4-deurs TT Sportback Concept 1 minute leestijd

Audi TT Sportback Concept Mondial de l'automobile 2014-1
Audi heeft op de Mondial de l’Automobile een 4-deurs TT concept gepresenteerd. De TT Sportback Concept hint naar een productiemodel dat al snel op de markt wordt verwacht. Het 4-deurs sportback model is de 3e TT concept auto na de TT Allroad en TT offroad.

TT familie
Het sportback model is een logisch gevolg van de voorgaande grote TT’s en toont Audi’s ambitie om meer model varianten op de markt te zetten. Sinds de eerste generatie is er alleen een roadster en coupé op de markt geweest. De Sportback is met 4,47 meter ongeveer 28 centimeter langer dan de standaard coupé, maar is wel lager.

Aandrijving
Voor de concept heeft Audi een 2 liter TFSI blok gebruikt en getuned naar 400 pk / 450 Nm. Volgens het persbericht zou de auto daardoor in 3,9 seconden naar 100 km/h kunnen accelereren.Categorie(ën)