Mazda MX5 op de beursvloer in Parijs 1 minute leestijd

Mazda MX5 Mondial de l'automobile 2014-8
Eén van de belangrijkste primeurs op de Mondial de l’Automobile 2014 is ongetwijfeld de Mazda MX5, de populaire kleine roadster uit Japan. Sinds de auto in 1989 op de markt verscheen is er weinig veranderd aan het model, tot nu met de 4e generatie. De auto is volledig nieuw ontwikkeld, huist nieuwe SkyActiv motoren  is veel lichter en ligt strakker op de weg dankzij het nieuwe ophanging ontwerp.

VS vs. Europa
Het show model in Parijs is voorzien van een 1.5 liter SkyActiv benzinemotor, de standaard keuze in Europa, in de Verenigde Staten wordt de auto geleverd met een 2 liter krachtbron. Voor de transmissie is gekozen voor een 6-traps handbak, het is ook mogelijk om een 6-traps automaat te bestellen.

Debuut
Meer informatie zoals prijzen moet Mazda nog bekend gaan maken, dat zal gebeuren wanneer de auto op de markt verschijnt volgend jaar.Categorie(ën)