Toyota toont C-HR Concept 1 minute leestijd

Toyota C-HR Concept
Voordat de C-HR Concept schittert op de beursvloer in Parijs, heeft Toyota de eerste afbeeldingen en info vrijgegeven. Het paarse cross-over model met hybride-aandrijving hint naar een C-segment model dat later op de markt moet komen en heeft Toyota’s nieuwe designtaal, Diamond Architecture genaamd.

Diamond Architecture
De nieuwe design-taal van Toyota moet het verschul maken met zijn concurrenten, dankzij scherpe lijnen en facetten zoals bij een geslepen diamant. Verder is de C-HR duidelijk een concept model, grote wielkasten, kleine spiegels en bijzondere lichtunits zijn duidelijk niet bedoeld voor een productiemodel.

Auris Cross
Wanneer het model op de markt verschijnt, zal het waarschijnlijk de typeaanduiding Auris Cross dragen, daarmee wordt de Auris familie nog verder uitgebreid. Eerder werd een soortgelijk, zwaar gecamoufleerd model van Toyota gespot tijdens tests op de Nürburgring.

FCV
Naast het C-HR Concept model, zal Toyota ook de productie versie van de FCV (Fuel Cell Vehicle) meenemen, het eerste model van Toyota wat rijdt op waterstof.Categorie(ën)