Mercedes-AMG GT onthuld 2 minutes leestijd

Mercedes-AMG GT 2015
Mercedes heeft op een eigen evenement de nieuwe AMG GT sportwagen onthuld. De auto is volledig door AMG ontwikkeld, de SLS AMG voorganger was nog een project waarbij Mercedes-Benz veel ontwikkeling taken op zich nam. Een 4 liter twin-turbo V8 motor zorgt voor 510 pk, het antwoord op concurrenten zoals de Jaguar F-Type en Porsche 911. Begin 2015 zullen de eerste wagens worden geleverd, in eerste instantie alleen als AMG S, de meest sportieve uitvoering.

Specs
Mercedes zal de GT verkopen in 2 versies, een standaard GT (462 pk, 600 Nm) en GT S (510 pk, 650 Nm). De motor met dry-sump smering en de turbo’s gemonteerd tussen de cilinders, blijft hetzelfde. De GT S heeft dezelfde prestaties als de SLS AMG voorganger, een sprint naar 100 km/h is in 3,8 seconden gebeurd, naar een topsnelheid van 310 km/h, slechts 7 km/h langzamer dan de SLS AMG. Deze prestaties krijg je wel voor een fors lagere prijs, de auto is bijna de helft goedkoper dan het uitgaande model. Een directe vergelijking tussen de SLS AMG en AMG GT valt echter niet te maken, Mercedes zet het nieuwe model anders in de markt.

De klassieke Mercedes-benz 300 SL "Gullwing".

De klassieke Mercedes-benz 300 SL “Gullwing”.

Styling
Meer dan ooit heeft Mercedes goed gekeken naar de vormen van de 300 SL, en deze geïnterpreteerd in de moderne tijd. Wat wel is verdwenen zijn de kenmerkende Gullwing-deuren. De AMG GT is gebouwd op een aluminium spaceframe, hetzelfde materiaal is gebruikt voor de carrosserie. Een carbon fiber dak is optioneel te bestellen.

Premiere
Begin volgend jaar staat de auto bij de dealers, meer informatie en prijzen zal Mercedes bekend maken tijdens het publieksdebuut op de Parijs motor show 2 oktober.Categorie(ën)