Officiële foto’s Aston Martin’s Lagonda 1 minute leestijd

Aston Martin lagonda official 2014
Een week eerder publiceerde Oman Air foto’s van het transport van de super-sedan Lagonda, vandaag heeft Aston Martin officiële foto’s en informatie vrijgegeven. Daarin worden veel geruchten bevestigd, de auto is op invitatie te kopen, wordt gebouwd in het atelier waar eerder de One-77 en V12 Zagato zijn gebouwd, en er worden slechts 100 modellen gebouwd. Vanaf begin volgend jaar worden de eerste auto’s geleverd, een prijs is niet bekend gemaakt.

Verification Prototype
Aston Martin heeft de Lagonda naar Oman gestuurd voor tests in warm weer. Naast de airco, is het ook de vraag hoe het interieur zich houdt in de hitte, als de auto geparkeerd staat kan de temperatuur binnen oplopen tot 80 c. De Lagonda op de pers-foto’s is een zogenoemd Verification Prototype, vrijwel gelijk aan een productie model. De basis wordt gevormd door het VH-Architecture en techniek uit de vergelijkbare Rapide S.

Midden-Oosten
De warm-weer tests zijn niet voor niets, de Lagonda is uitsluitend voor de markt in het Midden-Oosten. Maar de luxe-sedan staat symbool voor meer dan alleen deze auto, Aston Martin blijft serieuze plannen hebben om meer modellen, bijvoorbeeld een SUV, op de markt te zetten.Categorie