Giedo van der Garde heeft stoeltje bij Sauber in 2015 1 minute leestijd

Giedo van der Garde Sauber
Bronnen dichtbij Sauber en het management van Giedo van der Garde vertellen dat de Nederlandse coureur voor 2015 zeker is van een zitje bij Sauber. Van der Garde is nu nog testrijder, naast Esteban Gutiérrez en Adrian Sutil. Onvrede bij Sauber is vooral over de laatstgenoemde, zo zou hij achter liggen met sponsorbetalingen en de prestaties laten ook te wensen over. Er bestaat zelfs een kans dat Van der Garde nog dit jaar in actie komt tijdens races.

Timing
Na een seizoen te hebben gereden voor Caterham, kwam Giedo van der Garde terug in de Formule 1 als 3e rijder bij Sauber. Een stoeltje wat je niet zomaar krijgt, Van der Garde heeft rijke geldschieters die hem de mogelijkheid verschaffen. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat nog in dit seizoen het contract van Sutil wordt ontbonden, en Van der Garde nog zijn races in 2014 kan meepakken. Zijn management dat wordt gevormd door Jan-Paul ten Hoopen en Jeroen Schothorst, wilde nog geen officiële bevestiging geven.

Nederlands tintje
Zo begint de Formule 1 langzaam een Nederlands tintje te krijgen, na de eerdere bevestiging van Max Verstappen voor Toro Rosso, zou het voor het eerst zijn dat er 2 Nederlanders aan de start verschijnen van een Grand Prix.Categorie