Aston Martin Lagonda gespot in Oman 1 minute leestijd

Aston Martin Lagonda 2015 spyshot
Niet zo lang geleden werd een gecamoufleerde Aston Martin gespot, waarbij bronnen vertelde dat het hier ging om een nieuwe Lagonda. Nu heeft het Britse Autocar magazine de hand weten te leggen op foto’s van de auto die de laatste test-kilometers aflegt in Oman. Naast de spyshots heeft het magazine ook meer informatie weten te krijgen over de bijzondere luxe-sedan.

Op uitnodiging
Zo is er uitsluitsel gekomen over hoe de auto in de markt wordt gezet en dat is in zeer beperkte oplage. Bestellen kan ook niet zomaar, je moet uitgenodigd worden door Aston Martin om de wagen te mogen kopen én in het midden-oosten wonen. Dat verzekerd kopers van een exclusieve auto zoals de One-77 en V12 Zagato eerder, de Lagonda is een nieuwe uitgave van het origineel uit 1976.

Basis
Het huidige VH-platform vormt de basis van de Lagonda, maar voor de auto worden high-tech materialen zoals carbon fiber gebruikt. De auto wordt niet gewoon op de productielijn gebouwd, maar in het atelier wat special was gebouwd voor de One-77, sindsdien wordt dat gebouw gebruikt door de ‘Q’-divisie.

Publiekstrekker
Veel officiële informatie over de Lagonda is nog niet bekend gemaakt door Aston Martin, wel weten we zeker dat ze een stand zullen hebben op de Mondial de l’Automobile in oktober. Het zou een logische stap zijn om de auto mee te nemen naar Parijs als publiekstrekker, en om misschien nog wat orders te kunnen noteren.Categorie(ën)