McLaren 650S Sprint racer op Pebble Beach 1 minute leestijd

McLaren 650S Sprint Pebble Beach 2014
Op Pebble Beach heeft McLaren het doek getrokken van de 650S Sprint racewagen, de opvolger van de vorig jaar onthulde MP4-12C GT Sprint. De auto is grotendeels gebaseerd op de 650S straat-versie, inclusief de 3,8 liter twin-turbo V8, dankzij verbeterde aerodynamica is de auto wel sneller geworden.

FIA-approved
De 650S Sprint is niet gebouwd volgens FIA GT specificaties, maar is bedoeld als een speeltje voor op het circuit. Wel zijn er een aantal onderdelen van de 650S GT3 overgenomen, zoals de motorsport brandstoftank, koeling systemen en spoilers. Het interieur is voorzien van een FIA goedgekeurde rolkooi, brandblus-systeem en carbon fiber race stoelen met 6-punts veiligheidsgordels. De airco is in de auto gebleven, voor extra comfort voor de bestuurder en eventueel passagier.

Aanpassingen
Bijzondere features van de 650S Sprint zijn ondermeer het Brake Steer System, wat wielen individueel afremt voor meer sturend-vermogen. Ook het ProActive Chassis Control System is aangepast voor verbeterde controle.Categorie(ën)