Lamborghini Huracan LP620-2 racer onthuld 1 minute leestijd

Lamborghini Huracán LP 620-2 Super Trofeo Pebble Beach 2014
De Gallardo Super Trofeo heeft na het debuut van de Huracán afgelopen maart eindelijk een opvolger, die voluit Huracán LP620-2 Super Trofeo heet. De auto is gebouwd volgens de FIA GT3 specificaties, levert 620 pk  en weegt slechts 1271 kg.

Straatauto
Zoals het hoort met GT3-specificatie wagens, staat de Huracán Super Trofeo dichtbij de straat-legale versie. Kracht komt nog steeds van de 5,2 liter V10, die nu samen met de versnellingsbak is geoptimaliseerd voor prestaties op het circuit. Zoals de volledige benaming van de circuit racer verraadt, is het een achterwiel-aangedreven auto.

Aanpassingen
Om zo veel mogelijk gewicht te besparen, heeft Lamborghini de hulp ingeroepen van Dallara, een Italiaans bedrijf dat actief is in de racerij. Door gebruik te maken van veel carbon fiber, aluminium en het weglaten van bekleding is er 151 kg bespaard. Diverse aanpassingen aan het uiterlijk zorgen voor optimale koeling en down-force.

Racen?
De auto is per direct te bestellen, waarbij het inschrijven op het Blancpain Super Trofeo kampioenschap aanbeveling geniet.Categorie(ën)