Debuut Jaguar E-Type lightweight 1 minute leestijd

Jaguar E-Type Lightweight Pebble Beach
Op het concours d’Elegance van Pebble Beach heeft Jaguar de eerste van 6 nieuwe E-Type Lightweights onthuld. De bijzondere E-Type Lightweights worden gebouwd naar de originele specificaties, inclusief de bijpassende chassis-nummers die waren gereserveerd voor de modellen.

Car Zero
De onthulde auto is eigenlijk niet één van de zes nog te bouwen modellen, maar een prototype, met de bijnaam ‘Car Zero’. Met Car Zero is geëxperimenteerd op methodes van bouwen en het is een tastbaar voorbeeld voor potentiële klanten. Die moeten wel een flinke zak geld brengen naar Jaguar, de prijs zou rond de € 1 mln liggen, wat alsnog stukken minder is dan de € 5 mln die kan worden neergelegd voor een originele E-Type Lightweight met racehistorie.

Details
Originaliteit is een fundamenteel onderdeel van de ‘reborn E-Type Lightweight’, zodat kopers met de auto kunnen deelnemen aan klassieker-rally’s. Naast het chassis, plaatwerk en 3,8 liter zes-in-lijn motor is ook gelet op alle details, zoals de Smiths tellers die opnieuw worden gemaakt.Categorie(ën)