250 GTO met smet geveild voor $ 38 mln 1 minute leestijd

38 mln Ferrari 250 GTO The Quail Pebble Beach 2014
Tijdens een veiling op de vooravond van het Pebble Beach concours d’Elegance, zijn wederom records gebroken. Maar niet voor de ingebrachte 250 GTO, de teller bleef haken op ‘slechts’ $ 38.115.000, terwijl een bedrag tussen de 60 en 70 mln was verwacht.

Henri Oreiller
Reden voor de lage opbrengst, zou goed verklaard kunnen worden door zijn duistere historie. De fransman Henri Oreiller verongelukte in 1962 in de auto tijdens een race in Montlhéry, Frankrijk. Later werd de auto door Ferrari zelf hersteld, daar houdt de historie ongeveer op. Zo is ook niet precies bekend wie de auto heeft ingebracht op de door Bonhams georganiseerde veiling (het zou de familie van Fabrizio Violati zijn), allemaal aspecten die de prijs geen goed doen.

Duurste ooit
Toch is deze 250 GTO de duurste auto ooit geveild, flink wat miljoenen meer dan de ex-Juan Manuel Fangio Mercedes-Benz W196R. Hoe dan ook zal de Amerikaanse autoverzamelaar in zijn nopjes zijn met zijn nieuwe aanschaf.Categorie(ën)