Updates voor Aston Martin 1 minute leestijd

Aston Martin Rapide S Aston Martin Gaydon Factory-1
Van buiten is er geen verschil te zien, maar toch heeft Aston Martin de Vanquish/Vanquish Volante en Rapide S vernieuwd. Alle updates zijn namelijk technisch, met als voornaamste wapenfeit een nieuwe Touchtronic III transmissie van ZF.

Sneller
De oude bakken van Aston Martin werden gesourced bij Graziano en telde 6 versnellingen. Dankzij de nieuwe versnellingsbak en een kleine vermogenswinst van de motoren (resp. 3 pk voor de Vanquish en 2 pk voor de Rapide S extra), zijn de auto’s fors sneller geworden. Eerst duurde het 4,2 seconden voordat je met een Vanquish op de 100 km/h zat, dat is nu 3,8 seconden geworden. De Rapide S is zelfs een halve seconden sneller geworden, dat is nu 4,4 seconden.

Beter
Doordat de auto sneller is geworden, moet er natuurlijk wel wat gebeuren met de wegligging en remkracht. De Rapide S is voorzien van grotere remmen, en 35% stijvere veren (15% voor de Vanquish). Tot slot zijn er nieuwe velgen te bestellen, die tevens 7 kg lichter zijn.

Zuiniger
Ook belangrijk is een afname van de CO2 uitstoot, wat gunstig is voor de aanschafprijs in een aantal landen waaronder Nederland. De vanafprijs van de Vanquish is nu € 319.362 (was € 332.706) voor de Rapide S wordt € 259.303 verwacht (was € 270.234).



Categorie