24h Spa-Francorchamps gewonnen door Audi 1 minute leestijd

Total 24h Spa Francorchamps 1 Rast Vanthoor Winkelhock Audi R8 LMS ultra
De Belgian Audi Club Team WRT equipe van Rast/Vanthoor/Winkelhock heeft de 66e editie van de Total 24h Spa-Francorchamps gewonnen. Na 24 uur was de voorsprong op de nr. 2 slechts 7 seconden op de Team Marc VDS Racing BMW Z4 van Luhr/Werner/Palttala, een spannende eindfase van een race met veel incidenten. Al in het eerste halfuur waren er 3 zware crashes, over de gehele race waren er meerdere safety-car periodes en zelfs een code-rood.

Crashes
Een flink aantal wagens kregen niet de kans om lang rond te rijden, 7 wagens moesten al vroeg de strijd staken. Tussen alle crashes wisten de Audi coureurs het hoofd koel te houden en problemen te omzeilen.

Code Rood
Na ongeveer 4 en een half uur voltrok zich een zeer zware crash van Marcus Mahy en Vadim Kogay, beide rijdend in de Gentleman klasse met een Ferrari 458. Marcus Mahi moest daardoor met zwaar letsel worden afgevoerd door de trauma-helicopter, doktoren verwachten gelukkig snel herstel. Na ongeveer een uur code-rood werd de race achter de safety-car hervat, Audi domineerde met de #3 en #1 vooraan het veld.Categorie(ën)