Ricciardo wint in Hongarije 3 minutes leestijd

Red Bull Racing coureur Daniel Ricciardo heeft zijn 2e race van het seizoen gewonnen in Hongarije. De race die werd gehouden op de Hungaroring was ongekend spannend dankzij een regenbui vlak voor de race en de daarop volgende actie. Veel incidenten en 2 safety car periodes later, werd de top 3 gecomplementeerd door Fernando Alonso en Lewis Hamilton.

Bewezen
Twijfel over de stuurmanskunsten van Ricciardo waren er na zijn eerste Grand Prix overwinning in Canada al niet meer. De wijze waarop hij won in Hongarije legt de laatste criticasters het zwijgen op. Een paar rondes voor het einde van de race lag hij nog derde, maar hij wist Lewis Hamilton en Fernando Alonso, beiden ex-Wereld Kampioenen te passeren voor de overwinning.

Hamilton Vs. Rosberg
Mercedes AMG coureur Lewis Hamilton had weer veel pech dit race weekend, in Q1 moest hij dankzij een brand zijn wagen parkeren. Starten vanuit de pitstraat was het gevolg. Zijn teamgenoot en grootste concurrent voor de wereldtitel wist juist de pole position te pakken. Toch wist Hamilton in korte tijd, ondanks een spin in de eerste ronde maar mede dankzij choas op de baan en een juiste strategie, al snel vooraan het veld te rijden. Ondertussen bleef Rosberg zijn voorsprong op de rest van het veld uitbreiden, een crash van Marcus Ericsson bracht de safety car op de baan en dat was het einde van zijn overmacht op de rest van het veld.

Slicks
Van die Safety Car periode wist Ricciardo optimaal te profiteren, de top 4 (Rosberg, Bottas, Vettel en Alonso) was de pitstraat al gepasseerd en hij was daarmee de eerste om te profiteren van de situatie. Na een ronde ging hij daardoor aan de leiding, terwijl sommige coureurs worstelde met de grip op een opdrogende baan. Vlak voordat de safety car naar binnen ging, crashte Romain Grosjean van de baan waardoor het veld nog wat rondes achter de SLS AMG moest rijden. Toen de Safety car wel naar binnen ging, pakte Jenson Button al snel de leiding over dankzij de keuze om op intermediates te blijven rijden.

Eindfase
In de eindfase van de race had Ricciardo vers rubber op zijn Red Bull Racing laten zetten en had daarmee het voordeel ten opzichte van de kopgroep Hamilton/Alonso. Lewis Hamilton reed vlak achter Alonso, maar kwam tekort om een inhaalmanoeuvre te plaatsen. Ricciardo deed wel wat Hamilton niet kon, en wist binnen 2 rondes de koppositie over te nemen. Ondertussen stoomde Rosberg op vers rubber op naar de kopgroep, maar de race was een paar rondes te kort. Hij kon Hamilton niet passeren en ziet zijn voorsprong in het kampioenschap slinken tot 11 punten.



Categorie