Honda test NSX op de Nürburgring 1 minute leestijd

Honda NSX spyshot Nurburgring
Eind dit jaar zal Honda de nieuwe NSX presenteren, op de Nürburgring is de auto gespot tijdens de laatste tests. Het gecamoufleerde prototype lijkt weinig af te wijken van de concept modellen, die de afgelopen jaren waren te zien tijdens motor shows. Wanneer de auto op de markt verschijnt, wil het een alternatief vormen voor de Porsche 911, Chevrolet Corvette en Audi R8.
De Honda NSX Concept op de Autosalon Geneve 2012.

De Honda NSX Concept op de Autosalon Geneve 2012.

Hybride
De Japanse fabrikant Honda ziet de NSX als visitekaartje voor het merk en zit daarom vol met high-tech techniek. In 2007 werd de eerste NSX Concept getoond, later werd informatie gegeven over de Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling-All Wheel Drive) aandrijving. Het hart wordt gevormd door een bi-turbo V6 benzine midden-motor met elektromotor aan een 7-traps dubbele koppeling transmissie die de achterwielen aandrijven, 2 elektromotoren voeden de voorwielen. Zeker voor het marktsegment een bijzonder complexe aandrijving.

Benchmark
Honda beloofd dat de NSX de beleving van een Ferrari 458 Italia heeft, voor de prijs van een Porsche 911. Een vermogen van zeker 400 pk en vooral een enorme hoeveelheid aan koppel dankzij de elektromotoren moet dit bewerkstelligen. Honda ziet de Nissan GT-R, McLaren 650S en R8 V10 als maatstaf voor de NSX.

Debuut
Eind vorig jaar maakte Honda meer bekend over productie plannen van de NSX, die gebouwd zal worden in Ohio, Verenigde Staten. Een forse investering moet ervoor zorgen dat vanaf 2015 daar dagelijks modellen van de productieband rollen.Categorie(ën)