VDL Nedcar begint productie Mini 1 minute leestijd

heropening VDL NedCar Born Willem Alexander van der leegte
Gisteren (17 Juli) heeft Koning Willem-Alexander de autofabriek van VDL Nedcar te Born geopend. De fabriek werd 2 jaar geleden verlaten door Mitsubishi, VDL nam het over voor het symbolische bedrag van 1 euro. Na een forse renovatie en investeringen in een nieuwe productielijn zullen 2000 werknemers werken aan modellen van Mini.

Sprookje
De VDL groep zette flink wat op het spel, door Nedcar van Mitsubishi over te nemen. Gelukkig bood de overheid de helpende hand en hielp mee met een uitzonderlijke WW-regeling en droeg het 6,5 miljoen mee aan het verbouwen van de productiefaciliteit die in totaal 82 miljoen heeft gekost. Natuurlijk was de overheid erbij gebaat, 1500 werknemers bleven verbonden aan Nedcar en een grote groep werd in Duitsland en Groot-Brittannië opgeleid om de Mini Cooper te kunnen bouwen.

Mini werkmachine
Maar daar blijft het niet bij, het Nedcar sprookje kreeg meer ontwikkelingen. Begin dit jaar bevestigde BMW dat er een contract van tenminste 10 jaar is geslotem met Nedcar om Mini’s te bouwen. Inmiddels is er fors meer personeel aangenomen, nu 2.100 man totaal, wat zal stijgen tot 3.000 man in de komende jaren.

Opening
Dit succesverhaal werd geopend door niemand minder dan Koning Willem-Alexander. Gisteren was hij aanwezig bij de officiële opening en reed hij de eerste Mini Cooper First Born Edition van de productielijn. Van dit bijzondere, compleet uitgeruste model, worden slechts 350 stuks gebouwd die exclusief voor de Nederlandse markt bestemd is.Categorie