McLaren toont 650S GT3 1 minute leestijd

McLaren 650S GT3 Goodwood Festival of Speed 2014
McLaren heeft zijn nieuwste GT3 racer, de 650S GT3, getoond op het Goodwood Festival of Speed. De wagen vervangt de MP4-12C GT3 en belooft kopers een auto die niet alleen sneller is, maar ook eenvoudiger te rijden met een grotere sensatie.

10-20 %
Tijdens de presentatie wist McLaren CEO Mike Flewitt het zelfs in een percentage uit te drukken. Volgens hem is de auto tussen de 10 en 20% beter dan zijn 12C voorganger.

Basis
De 650S straatauto is nog wel te herkennen, maar er zijn veel aanpassingen gedaan aan de auto om te voldoen aan de FIA GT3 homologatie. Zo is er meer carbon fiber gebruikt om het gewicht laag te houden en aerodynamische aanpassingen zorgen ervoor dat de auto optimaal wordt gekoeld en voldoende downforce heeft.

Upgrade
Wie een 12C GT3 heeft, kan terecht bij McLaren om de auto te verbeteren naar 650S-spec, er worden in ieder geval 15 upgrade pakketten aangeboden door McLaren.Categorie(ën)