Hamilton wint thuis-Grand Prix 2 minutes leestijd

Lewis Hamilton 2014 Grand Prix Great Britain Silverstone Mercedes AMG F1
Lewis Hamilton heeft dankzij een overwinning op zijn thuisgrond het momentum van zijn teamgenoot Nico Rosberg doorbroken. De Brit vertrok vanaf een teleurstellende 6e plek, terwijl Rosberg vanaf Pole Position de race mocht aanvangen. Een zeer sterke openingsfase, met rode vlag situatie, zorgde ervoor dat Lewis al snel de wagen van Nico Rosberg in het zicht kreeg. Een inhaalmanouvre hoefde hij niet te maken, de versnellingsbak van Rosberg gaf de geest. Daarmee won Hamilton eenvoudig de race maar belangrijker, het gat tussen Hamilton en Rosberg in het WK is nu verkleind tot slechts 4 punten. Op het podium werd hij vergezeld door Bottas, die onzichtbaar een uitstekend resultaat neerzette, en Ricciardo die wederom sneller was dan zijn teamgenoot Vettel.

Rode vlag
De race begon erg slecht voor Sebastian Vettel, vanaf P2 viel hij terug door een slechte start. Maar dat was lang niet zo slecht als Kimi Raikkonen, die hard in de vangrail klapte, Felippe Massa kon met een snelle reactie een frontale botsing voorkomen. Door schade aan de vangrail en troep op de baan werd de race stilgelegd met een rode vlag, pas na een uur werd de race herstart achter de safety car.

Pech voor Rosberg
Technische problemen hebben Lewis Hamilton nu een paar keer geraakt, op Silverstone was het Rosberg die een goed resultaat in rook op zag gaan. Halverwege de wedstrijd melde hij een probleem met de versnellingsbak, Lewis Hamilton volgde toen op een paar seconden en reed dit gat dicht. Nog voordat er een strijd tussen beide Mercedes AMG F1 coureurs begon, moest Rosberg zijn auto aan de kant zetten.

Vettel Vs. Alonso
Bij de start van de race leek het weer zo’n weekend te worden voor Vettel, bij de start viel hij terug en hij maakte weer een getergde indruk. Toch pakte de race herstart gunstig uit voor hem en na 35 rondes was hij geruime tijd in een mooie strijd verwikkeld met Fernando Alonso. In ronde 48 wist hij eindelijk een gaatje te vinden, eenvoudig was het niet, beide coureurs reden lange tijd naast elkaar.
Alonso was vertrokken vanaf P19, na een desastreuze kwalificatie sessie van Ferrari. Dankzij een mooie strijd en P6 wist de Spanjaard het weekend toch met een klein succes af te sluiten voor het Ferrari team. Vettel kwam regelmatig op de boordradio om te klagen over Alonso, maar het ergste voor hem is dat hij wederom is verslagen door zijn teamgenoot die weer een plek op het podium zeker stelde.



Categorie