Caterham F1 gekocht door consortium 2 minutes leestijd

Caterham F1 takeover consortium Christijan Albers
Er zijn veel ontwikkelingen bij Caterham, zowel bij de straatauto-tak als het Formule 1 team, nu heeft Tony Fernandes de knoop doorgehakt en het F1 team verkocht. Een consortium van investeerders uit Zwitserland en het midden-oosten heeft het geld overgemaakt aan Fernandes, namen zijn nog niet genoemd. Opvallend detail is dat de Nederlandse ex-Formule 1 coureur Christijan Albers team baas wordt, hij vervangt Cyril Abiteboul.

Lucht
De geruchten waren er al langer, Tony Fernandes zou Caterham in de etalage zetten. Niet lang geleden werd Caterham uit de Alpine samenwerking met Renault uitgekocht, met de verkoop van het Formule 1 team lijkt de Caterham straatauto-tak grote ruimte te hebben voor de toekomst.

Christijan Albers
Meningen verschillen over Christijan Albers, feit is wel dat de Nederlandse motorsport-professional één van de meest succesvolle is. Hij reed 46 races in de Formule 1 (4 kampioenschap punten gehaald) en behaalde succes in het DTM. Eerder zag hij deelname aan de 24h Le Mans met Lotus in rook opgaan, zijn toekomst lag in de Formule E, maar die intenties zijn nu gewijzigd. Bij het gewijzigde Formule 1 team krijgt hij de hulp van Manfredi Rayetto, die eerder commercieel manager van HRT was.

Doelstellingen
De overname van het Caterham F1 team is per direct. Toch zal de naam van de renstal dit jaar niet wijzigen, wat wel veranderd is de doelstelling. Vorig jaar reed Giedo van der Garde, zonder succes, voor Caterham, dit jaar zijn dat Kamui Kobayashi. Wederom zonder succes. Tony Fernandes had eerder gewaarschuwd dat het uitblijven van succes zou leiden tot zijn vertrek, het team staat nu laatste. De taak is nu aan Christijan Albers om het team ten minste 10e te laten eindigen in het kampioenschap voor constructeurs.Categorie(ën)