Goodwood Festival of Speed mega gallery 1 minute leestijd

Goodwood Festival of Speed 2014-81
Afgelopen weekend werd het 21e Goodwood Festival of Speed gehouden, een feestje op het landgoed van Lord March dat elk jaar groter en belangrijker wordt. Dit jaar waren er een aantal mooie primeurs, zoals de Jaguar Project 7 en de Ferrari F12 TRS was voor het eerst te zien door groot publiek. Over de jaren is er veel toegevoegd aan de hillclimb zoals een off-road parcours voor rally wagens, een concours d’elegance en GAS (Goodwood Action Sports) voor de 2-wielers. Kortom, een mooi evenement voor een mega-gallery!

Sculptuur
Het Festival of Speed wordt door diverse merken aangegrepen om een feestje te vieren, centraal stond Mercedes-Benz dat 120 jaar in de racerij zit. Daarom was het traditionele sculptuur dit jaar van Mercedes-Benz, een boog van 45 meter met daarop de ’34 W 25 Silberpfeil en de F1 W04, waar Lewis Hamilton vorig jaar 15 Grand prix’ mee reed.

Winnaars
Natuurlijk wordt de hillclimb niet zomaar genomen, het is één van de wedstrijden van het Festival of Speed. Een aantal coureurs en automerken brachten een wagen mee in een poging het record van vorig jaar te verbreken. Maserati kwam in de buurt, met de MC12 ‘Goodwood Cent 100′, maar het was Sebastien Loeb in een Peugeot 208 T16 Pikes Peak die de snelste tijd noteerde, 44.6 seconden. In een andere competitie was de winst wel voor Maserati, de A6 CGS Berlinetta werd als mooiste wagen van het concour d’elegance uitgeroepen.

[nggallery id=192 images=170]Categorie