Jaguar neemt ‘Project 7′ in productie 3 minutes leestijd

Jaguar F-Type Project 7 Goodwood Revival 2014
Vorig jaar kreeg Jaguar op het Goodwood Festival of Speed veel positieve reacties op de Project 7 concept-car, een F-Type met op de D-Type geïnspireerde body. Op het festival staat de Project 7 wederom centraal, maar nu in productie vorm. Heel veel heeft Jaguar niet hoeven te wijzigen om de auto straat legaal te maken, de voorruit is hoger gemaakt met frame, de auto staat hoger van de grond en er is een passagiersstoel gemonteerd. De Project 7 is een bijzondere auto met veel appeal die goed zal verkopen, Jaguar gaat 250 stuks bouwen.

Uitgesproken
Naast de Project 7 lijkt de F-Type, waar het zijn basis aan ontleent, wel een ingetogen auto. Een agressief front, flinke spoiler en splitter aan de achterzijde en stickers op de auto laten de race-tijden van Jaguar weer herleven. In concept-vorm was er geen plaats voor een passagier, de ruimte werd benut voor een plek om je helm op te bergen. Jaguar heeft nu de auto links-gestuurd gemaakt, met een passagiersstoel aan de rechterkant. De auto is dus een stuk praktischer, maar mist nog steeds een dak. Bij de auto zal een afdek-zeil geleverd worden, dat handmatig geplaatst moet worden wanneer de auto is geparkeerd.

De zogenaamde 'fairing'-bult is misschien de duidelijkste referentie naar de D-Type.

De zogenaamde ‘fairing’-bult is misschien de duidelijkste referentie naar de D-Type.

575 pk
De Concept-Project 7 had een al niet misselijk 550 pk aan boord dankzij een 5 liter V8, de productie versie zal nog iets meer krijgen, 575 pk. Daarmee zal de Project 7 de snelste auto ooit worden die in productie wordt genomen door Jaguar. Dankzij de aeordynamische aanpassingen heeft de auto 186% meer downforce, een sprint naar 100 km/h is in 3,9 seconden gebeurd.

Festival of Speed
Jaguar heeft nog niet alle details prijsgegeven, dat zal gaan gebeuren tijdens het Goodwood Festival of Speed wanneer de auto officieel wordt gepresenteerd. Dan zal Jaguar ook meer vertellen over het nieuw opgerichte Special Operations. Wat we nu wel weten is dat de auto te bestellen is in 5 kleuren; zwart of wit, rood, blauw en groen, elke auto krijgt de witte (met zwart of witte lak in het grijs) decoratie standaard. Maar als bijvoorbeeld een Hamad bin Khalifa al-Thani zich meldt met de vraag of het ook in het roze of turquoise kan, zal Jaguar geen nee zeggen.

Vliegende Start
Welke details Jaguar ook bekend zal maken, zeker is dat de Special Operations afdeling met 250 Project 7’s een vliegende start kan maken. 500 man zullen er aan de slag gaan bij Special Operations en die kunnen goed ingewerkt worden met een auto die in redelijk volume gebouwd zal worden. Voor de Project 7 zal Jaguar het (in verhouding relatief-) lage bedrag van £135,000 vragen. De orderboeken zijn per direct geopend en de eerste auto’s zullen rond het begin van de zomer van volgend jaar worden geleverd.Categorie(ën)