Renault pakt Nürburgring record 2 minutes leestijd

Renault-Megane-RS-275-Trophy-R-Nurburgring record run
Renault heeft het record voor voorwiel-aangedreven productie wagens op de Nürburgring Nordschleife verbroken. Laurent Hurgon reed de Megane RS 275 Trophy-R in 7:54.3 over het 20,8 km lange circuit, ruim 4 seconden sneller dan de vorig recordhouder Seat.

Seat
Ongeveer een maand geleden werd de Megane 275 Trophy aangekondigd, met de belofte dat een tijd over de Nürburgring nog zal volgen. Seat die pas afgelopen maart het record neerzette, zal zenuwachtig hebben uitgekeken naar het moment van bekendmaking en dat blijkt nu terecht. De Leon Cupra 280 was met 7:58.4 ook niet bepaald traag, maar niet opgewassen tegen Renault’s circuit-auto met kenteken. Er is ook wel wat verwarring over de Renault, wat eigenlijk niet een standaard model is, maar voluit de Megane RenaultSport 275 Trophy-R

Trophy-R
Volgens Renault vormt de Trophy Cup racewagen daadwerkelijk de basis voor de Megane RS 275 Trophy-R. Wie de specificaties bekijkt, heeft ook meteen door dat dit geen van A-naar-B auto is, Recaro stoelen, 19″ lichtgewicht Speeline Turini wielen en een gebrek aan aankleding en isolatie. Zelfs de airco is achterwege gelaten om de auto zo licht mogelijk te houden.

Record-Run
Natuurlijk heeft Renault een aantal camera’s gemonteerd om de tijd te kunnen bewijzen, de video is te zien hieronder.

Standaard?
Maar let wel, wie nu naar de dealer rent om de Trophy-R te bestellen, moet wel rekening houden met de optie lijst, de record-brekende auto is niet geheel standaard. Zo zijn er extra krachtige remmen gemonteerd (- 3 kg), een lichtgewicht Lithium-Ion accu (- 16 kg) en Sabelt gordels (+ veiligheid). Renault wil de speciale auto ook graag uniek houden en heeft daarom besloten er maximaal 250 te bouwen. Een prijs wordt niet genoemd, maar verwacht dat er ruim € 50.000,- moet worden neergelegd voor dit circuit-bommetje.



Categorie