Bentley onthuld Continental GT3-R 1 minute leestijd

Bentley Continental GT3-R
Voor het publieksdebuut tijdens het Goodwood Festival of Speed, heeft Bentley de Continental GT3-R gepresenteerd. De sportiefste Bentley van dit moment heeft een aangepaste bi-turbo V8 en aangepaste versnellingsbak wat het rijden een stuk dynamischer moet maken. De auto die minder extreem is dan verwacht, zal in een gelimiteerde oplage van 300 stuks worden gebouwd.

Extreem?
De ‘welingelichte’ bronnen zaten er toch naast; de sportieve Bentley Continental GT3-R (geïnspireerd op de GT3 racewagen) behoudt zijn vierwiel-aandrijving systeem. Ook is de auto met 2.200 kg geen lichtgewicht te noemen en tot slot is het vermogen ook beperkt gebleven, de auto krijgt een aangepaste 4 liter bi-turbo V8 die nu 580 pk / 700 Nm levert.

100 KG
Het persbericht van Bentley maakt melding van een forse gewichtsbesparing, dankzij een titanium uitlaat-systeem, 21″ lichtgewicht velgen en het ontbreken van een achterbank. Het zware vierwiel-aandrijving systeem is wel aangepast om zich sportiever te gedragen, nieuwe torque vectoring software kan elk wiel individueel aansturen.

Gevoel
Net als de racewagen is de auto versiert met een groene streep die de vormen accentueert, 2 carbon fiber luchthappers in de motorkap en een subtiele spoiler op de kofferklep. Het thema van de groene streep is binnen ook doorgevoerd, over het dashboard, deuren en op de sportstoelen. Verder is er veel gebruik gemaakt van carbon fiber, leer en alcantara.Categorie(ën)