Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo is digitaal 1 minute leestijd

nissan-concept-2020-vision-gran-turismo_100469743_l
Videogames zijn hot, het is al jaren een enorme groeimarkt en het is een mooie marketing tool voor automerken. Niet zo lang geleden was het Volkswagen die er serieus mee aan de slag ging, nu is het de beurt aan Nissan met de Concept 2020 Vision Gran Turismo. Volgens Nissan is het niet zomaar een creatie, maar is het een visie voor hoe een sportieve auto er in de toekomst uit komt te zien.

Vision
De auto is ontworpen door jong talent in de Nissan Europe design studio wat is gevestigd in Londen. Net als bij Volkswagen werd het ontwerp zo enthousiast ontvangen (dat is de officiële lezing), dat ze er verder mee aan de slag gingen. Een groep engineers ging verder aan de slag met het design in het Technical Centre te Atsugi (Japan).

Toekomst?
Homologatie regels dicteren op de millimeter nauwkeurig het kader voor hoe een auto er uit moet zien voordat deze op de weg mag. Het is duidelijk dat de Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo in deze vorm niet voldoet om de weg op te mogen. Toch zegt Nissan dat het ontwerp een duidelijke indicatie geeft over hoe een toekomstige GT-R eruit zal komen te zien. Of dit op waarheid berust zal de toekomst uitwijzen, hopelijk hoeven we niet te wachten tot 2020 voordat we dat weten.Categorie