Werk aan de winkel in Le Mans 2 minutes leestijd

Bp3Q926IgAEzgUp.jpg-large
Gisteren werden 2 sessies gereden in Le Mans, een vrije trainingsessie en de 1e kwalificatie ronde. Beide sessies hadden veel incidenten, met een enorme crash van Loïc Duval in de training. Vooralsnog gaat Porsche met 2 wagens aan de leiding voor de beste startpositie zaterdag wanneer de 24h van start gaat.

Loïc Duval
Angstige momenten waren er in Le Mans toen de eerste beelden verschenen van een compleet vernielde R18 e-tron quattro. Loïc Duval was in de Porsche curves, een hoge-snelheid stuk, vol in de hekken en betonnen omheining geknald. Hoe de Fransman crashte is niet bekend, vooralsnog zijn er alleen beelden van een CCTV camera vlak na de crash. Loïc Duval is naar het medisch centrum gebracht en vervolgens naar het ziekenhuis in Le Mans, wonder boven wonder houdt hij enkel 2 schrammen over aan de crash.

Quali 1
Alle ogen zijn gericht op Porsche, met een uitgebreide marketing campagne hebben ze de lat bijzonder hoog gelegd. In de training konden ze dit nog niet waarmaken, wel in de eerste kwalificatie sessie. Brendon Hartley wist in de #20 wagen met 3:23.157 de snelste tijd neer te zetten, gevolgd op .7 seconden door Mark Lieb in de #14 Porsche. Toyota volgt met beide auto’s op ruim 2 seconden, Audi heeft meer dan 3 seconden nog goed te maken op Porsche.

RED
De ACO (l’Automobile Club de l’Ouest) heeft dit jaar elke equipe verplicht om een systeem te installeren met display wat gele, rode en code-60 situaties aangeeft. Tijdens de 2 sessies woensdag, lichte het scherm meermaals rood op. De rode vlag situatie door de crash van Loïc Duval duurde een uur, gevolgd door nog 3 situaties. In de kwalificatie was het ook 3x raak, dankzij een harde crash van Fernando Rees in de #99 Aston Martin was de kwalificatie rond 23u voortijdig afgelopen. De #99 Aston Martin is één van de vele auto’s die door de monteurs hersteld zal moeten worden.

Audi 1
De nummer 1 Audi lijkt afgeschreven. Toch zal Audi later vandaag weer in actie komen met een nieuwe wagen, regels geven de ruimte om een nieuw chassis in te zetten. Daarmee zal Audi toch met 3 auto’s sterk beginnen aan de 24h van Le Mans, of Loïc Duval ook plaats kan nemen achter het stuur, is nu nog niet bekend.Categorie