Bentley komt met Continental GT3 topmodel 2 minutes leestijd

Bentley Continental GT3 spyshot
Op het aanstaande Goodwood Festival of Speed zal Bentley een nieuwe model variant gaan tonen van de Continental GT. Dit wordt niet zomaar een versie, maar een op de GT3 racer gebaseerd topmodel. De auto wordt fors lichter, krijgt rond de 700 pk en heeft achterwiel-aandrijving. Op de Nurburgring is de test-auto meerdere keren gespot maar het nieuws is nog niet officieel aangekondigd door Bentley, hoe de auto gaat heten zal later duidelijk worden.

Race succes
Afgelopen weekend wist Bentley weer voor het eerst een race te winnen in het GT-kampioenschap, wat krap 2 jaar komt na de onthulling van de Continental GT3 in Parijs. De auto heeft dezelfde forse afmetingen, maar is wel 1000 kg lichter gemaakt, het toverwoord ‘weight-saving‘ is ook van belang bij de aanstaande GT3 straat-wagen.

Aanpassingen
De Continental GT3 wordt dus niet zomaar sportiever. Een aangepaste motor die nu 700 pk produceert, en achterwiel-aandrijving zullen de voornaamste verschillen zijn. Door het AWD-systeem uit de auto te laten, wordt er fors bespaard op het gewicht en het levert een compleet andere rijervaring. Ook krijgt de Continental GT3 plaatwerk van carbon-fiber, er wordt op elke kg gelet. Ook zijn er aerodynamische aanpassingen, zoals een vaste vleugel op het kofferdeksel en een lagere front-splitter.

Goodwood FoS
De officiële presentatie zal over een paar weken plaatsvinden op het Goodwood Festival of Speed, waar gelijk het tijdsverschil met de standaard modellen op de hill-climb gemeten kan worden. Vooralsnog zijn de geruchten dat het model gebouwd zal worden in gelimiteerde oplage, met een forse meerprijs ten opzichte van de Continental GT V8 instapper.Categorie(ën)