Volkswagen bouwt GTI Roadster Concept 1 minute leestijd

33 GTI-Treffen am Woerthersee
Volkswagen staat niet bekend om uitbundig design, de hot-hatch Golf GTI is dat zelfs niet. Toch zijn er over de jaren een paar uitzonderlijke GTI creaties geweest, met de zojuist onthulde GTI Roadster Concept als absoluut hoogtepunt. De auto was ooit bedacht door 3 jonge Volkswagen ontwerpers bedoeld voor de Gran Turismo computerspellen franchise, wat misschien verklaard waarom dit model één van de meeste extreme Volkswagen conceptcars ooit is.

Enthousiasme
Veel bezoekers van het Oostenrijkse Wörthersee evenement zullen de auto herkennen, het model is namelijk al te zien in de Gran Turismo 6 Playstation game. Het enthousiasme over de wagen in het design-team was dusdanig, dat werd besloten om er ook echt één te bouwen. Het design is herkenbaar Volkswagen en het is goed mogelijk dat een aantal elementen hun weg vinden naar de volgende generatie Golf.

Rijdend
Een concept car behoort te rijden, en dat doet de GTI Roadster Concept dus ook dankzij een 3 liter VR6 twin-turbo motor. Bijzonder, want deze motor is momenteel in ontwikkeling om over een aantal jaar op de markt te verschijnen. Of de VR6 motor dan ook 500 pk gaat leveren is onwaarschijnlijk, Volkswagen claimt dat de wagen in 3,6 seconden de 100 km/h aantikt.

Virtueel
Ondanks de positieve reacties, zal rijden in de GTI Roadster beperkt blijven tot de digitale wereld, productie is uitgesloten. En dat is toch jammer, immers zullen er ongetwijfeld wel mensen te vinden zijn die een spectaculaire wagen, gebouwd in gelimiteerde oplage, willen toevoegen aan hun collectie.Categorie