Audi R8 Prototype gespot 2 minutes leestijd

Spy-Shots of Cars
Op de Nürburgring worden al enige tijd flink ingepakte Audi R8’s gespot, zoals dit model vermomd als zebra. Zoals verwacht is het model niet radicaal anders dan de huidige auto en heeft het de basis van de Lamborghini Huracán.

Importantie
Toen Volkswagen AG Lamborghini kocht, had het waarschijnlijk nooit kunnen bevroeden hoe belangrijk de aankoop zou zijn voor Audi. Toen de R8 (een auto op basis van de Lamborghini Gallardo) werd getoond op de motor show van Parijs was iedereen lyrisch. Het betekende een enorme imago-boost voor het merk en de single-frame grille en met LEDs uitgeruste koplampen werden in één klap enorm hip. Daarom ligt de lat enorm hoog voor Audi met de 2e generatie van de R8, die eerder een doorontwikkeling is dan een revolutie.

Compleet
Voor de 2e generatie R8 ziet Audi ook geen noodzaak om nieuwe motoren te introduceren, achter de passagiers blijft een V8 of V10. Ook aan het exterieur is weinig veranderd, de afmetingen zijn hetzelfde net als kenmerken zoals de luchthappers achter de deur, roosters onder de achter- en voorlicht units. Wat wel flink veranderd is het interieur, onderdelen en technologie van de begin dit jaar gepresenteerde TT en LP610-4 Huracán zullen hun weg vinden naar de R8.

Verbeterd
Verantwoordelijk voor het technische gedeelte van de R8 is Ulrich Hackenberg. Hij beloofd verbeterde rij-dynamiek in de R8 dankzij andere vering plaatsing en geometrie. Verder geeft Hackenberg aan dat op een later moment na de introductie een nieuwe motor zijn weg zal vinden naar de R8, een kleinere motor met turbo.Categorie(ën)