Bijzondere Lamborghini 5-95 Zagato onthuld 1 minute leestijd

lamborghini 5-95 Zagato concorso Villa d'este
Op het Concorso van Villa d’Este heeft design en coachbuilding bedrijf Zagato de Lamborghini 5-95 gepresenteerd. De auto die is gebouwd op opdracht van de Zwitserse auto collectioneur Albert Spiess, maakt veel indruk op het publiek.

Officieel
Het verbouwen van een exclusieve wagen wordt niet altijd positief ontvangen door automerken, dat is wel anders voor deze 5-95 Zagato. De wagen op basis van de Gallardo LP570-4 heeft goedkeuring gekregen van Lamborghini om de badge met stier te mogen dragen. Het design van de auto komt van de pen van Stephane Schwarz, die eerder onder andere de Nissan Qashqai tekende.

Spiess
De Zwitser Albert Spiess heeft een uitgebreide collectie van voornamelijk Italiaanse bolides, waaronder een aantal Zagato creaties. Over de 5-95 Zagato zegt hij het volgende:
“I always appreciated the ability of Zagato to create timeless lines with a forceful visual impact. I believe that a sensual design inspired by nature, together with the best technology, strike a perfect balance that is possible to achieve only in Italy. The 5-95 will be a fundamental piece of my collection.”

5-95 Zagato
De auto heeft een body van carbon fiber en er is veel glas toegepast, een kenmerk van Zagato creaties. Volgens de trend in coupé design, geeft een zwarte A-stijl de indruk dat het dak zweeft.
Volgens Zagato is het model zo goed ontvangen, dat nu wordt overwogen om een aantal auto’s in productie te nemen.Categorie(ën)