Mini Superleggera Vision Concept op Villa d’Este 1 minute leestijd

mini-superleggera-vision-73
Op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este heeft Mini een bijzondere concept car gepresenteerd, de Superleggera Vision Concept. Zoals de naam doet vermoeden, is het barchetta model ontworpen in samenwerking met designstudio Touring Superleggera. De auto is niet zomaar een hippe publiekstrekker, het is de voorzet van een nieuw Mini model dat gaat concurreren met onder andere de Mazda MX5.

Spektakel
Op het Italiaanse concorso aan het Como meer, zijn elk jaar bijzondere auto’s te zien en hoofdsponsor BMW heeft er een traditie van gemaakt om elk jaar iets bijzonders te presenteren. Volgens Mini topman Peter Schwarzenbauer is het concept een combinatie tussen traditioneel Italiaans- en modern Brits design.

Barchetta
De Mini Superleggera Vision Concept is een zogenaamde Barchetta, waarbij er geen dak is. De voorruit is bijzonder laag en een omlijsting ontbreekt. Het ontwerp is herkenbaar Mini en voorzien van meerdere leuke details, zoals de Union Jack verwerkt in de achterlichten. Het interieur is stijlvol-minimalistisch, voorzien van louter hoogwaardige materialen.

New Mini
Binnenkort stopt productie van de Mini Cabrio en Coupé, vanwege de nieuwe generatie Mini die al enige tijd op de markt is. Mini zal in de toekomst liever meer afwijkende modellen toevoegen aan het aanbod, zoals de Countryman eerder deed. In de toekomst zal ook de elektrische aandrijflijn van de i3 naar Mini komen.Categorie(ën)