Baby-McLaren heeft codenaam P13 2 minutes leestijd

McLaren Paris Motor Show 2012 McLaren logo-1
Eind volgend jaar zal McLaren haar aanbod verbreden, met een goedkopere sportwagen die nu nog bekend staat onder de codenaam P13. De auto zal een directe concurrent moeten worden van de Porsche 911 Carrera, Audi R8 en BMW M6 maar wel een stuk sneller. Begin dit jaar stopte McLaren met de productie van de MP4-12C wegens het nieuwe, duurdere model 650S.

Bevestigd
McLaren doet niet geheimzinnig over de komst van een ‘baby-McLaren’, dat ze eraan werken is bevestigd door Wayne Bruce (niet te verwarren met Batman Bruce Wayne), een woordvoerder van McLaren. De styling zal herkenbaar McLaren zijn, voortbordurend op de 650S, die vorm kreeg door het P1 topmodel en dezelfde motor die een eigen configuratie krijgt. Met een vermogen van tussen de 450 en 500 pk zal de auto makkelijk de strijd aan kunnen gaan met de concurrentie, terwijl de 650S nog een stuk sneller blijft. De prijs (exclusief belastingen) zou rond de € 115.000 gaan liggen.

Codenamen
Niet alles wat er achter de schermen gebeurd bij de McLaren fabriek in Woking blijft geheim. Net als elk ander merk worden er codenamen gehangen aan de wagens die in ontwikkeling zijn, de 12C was P11, P1 P12 een nieuw topmodel P15 en McLaren’s instapper dus P13.

Baby-P1
De P1 is inmiddels uitverkocht en worden nu gebouwd voor de klanten, wanneer de productie stopt zal er een nieuw topmodel komen die de codenaam P15 draagt. Het zal nog jaren duren voordat deze auto op de markt komt, toch zijn er al een paar details te noemen. De auto zal net als de McLaren’s van nu grotendeels hetzelfde platform hebben, de carbon fiber monocoque met aluminium onderdelen. Vanaf volgend jaar rijdt het McLaren Formule 1 team weer met een Honda motor en de geruchten zijn dat Honda ook samen met McLaren een nieuwe motor zal ontwikkelen voor de straatauto’s, die zal debuteren in de P15.Categorie