Battle of teammates in Spanje 2 minutes leestijd

Lewis Hamilton Grand Prix Catalunya 2014
Een strijd tussen teamgenoten typeerde de Grand Prix van Spanje die is gewonnen door Lewis Hamilton, voor teamgenoot Nico Rosberg. Tijdens de race waren er vooral gevechten tussen auto’s van dezelfde renstal, en een demonstratie van racetalent door Sebastian Vettel, die voor de finish vlag nog de snelste rondetijd neerzette. Hij finishte achter zijn teammaat Daniel Ricciardo die zijn eerste podiumplaats veroverde.

Mercedes AMG
De dominantie van Mercedes AMG F1 was weer groot, op vrijdag, zaterdag en zondag. De silberpfeilen stonden op de eerste startrij en reden onbedreigd naar de finish, toch was er de hele strijd een spanning tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Rosberg reed in een hoger tempo en misschien had hij wel een kans om in de laatste ronde Hamilton voorbij te rijden, maar dat deed hij niet.

Teammates
Er waren meer onderlinge gevechten tussen teamgenoten, zoals bij Ferrari. Kimi Raikkonen wist op zaterdag een net iets snellere ronde te rijden en had het voordeel in de race op Fernando Alonso die een thuiswedstrijd rijdt. Een andere strategie gaf Alonso toch het voordeel waardoor hij op nieuwere banden Raikkonen kon voorbijsteken voor P5. Ook Force India finishte bij elkaar, Perez maakte gebruik van zijn DRS om op P9 te finishen, en Button had een wat ongelukkige wedstrijd maar nog wel voor teamgenoot Magnussen net buiten de punten P11.

Pechvogel Vettel
Seizoen 2014 wordt voor Sebastian Vettel tot nu toe gekenmerkt door pech, veel pech. Deze race kreeg hij de beschikking over een nieuw chassis, maar een elektronisch probleem zorgde ervoor dat hij niet kon deelnemen aan de vrije training op vrijdag. Een dag later, tijdens de kwalificatie, gaf zijn versnellingsbak de geest in de 3e kwalificatie sessie. Door het moeten vervangen van de versnellingsbak, werd hij nog eens 5 plaatsen teruggezet naar P15 op de grid. Vettel is zeker niet de meest populaire coureur in de Formule 1, zeker wel één van de meest getalenteerde, en dat liet hij ook zien in de race. Na een vroege eerste pitstop kwam hij terug in het veld op de één-na-laatste plaats, maar wist toch als 5e te eindigen. Veel mooie inhaalmanoeuvres en een hoog race-tempo zal hem toch nog met enige tevredenheid terug laten kijken op het weekend in Spanje.

Kampioenschap
Door zijn overwinning gaat Hamilton met 100 punten nu aan de leiding in het kampioenschap. Nico Rosberg heeft slechts 3 punten achterstand, en zal erop gebrand zijn om weer succesvol te zijn op zijn thuisgrond Monaco over 2 weken.Categorie