SUV offensief van VAG 2 minutes leestijd

Porsche Cayenne S Diesel-1-2
SUV’s blijven onverminderd populair, Mercedes-Benz en BMW blijven het aanbod in het segment vergroten en ook merken van de VAG stal zullen het aanbod vergroten. Binnen 4 jaar zullen ze tenminste 7 nieuwe SUV modellen presenteren verdeeld over de merken Porsche, Bentley, Audi en Volkswagen.

Audi Q8
Het begint met aansluiting zoeken bij de concurrentie. Mercedes-Benz heeft al geruime tijd de GL-klasse, een full-size SUV waarop BMW de X7 als alternatief plant, Audi zal daar in 2017 de Q8 tegenover zetten. Het meest luxe SUV model is onderdeel van uitbreiding van het aanbod van Audi dat in 2020 niet minder dan 60 modellen moet tellen. Maar voordat de Q8 in de showroom wordt gezet is eerst een nieuw Q7 model aan de beurt, nog in dit jaar zal het nieuwe model worden gepresenteerd dat is gebouwd op het MLB-platform. Dankzij deze modular longitudinal architecture basis, zal de auto zeker 300 kg lichter worden.

Bentley Falcon
Dat er een SUV van Bentley komt is allang zeker, hoe deze eruit gaat zien, niet. Er wordt wel veel gesproken over de luxe en sportieve Bentley die intern als ‘Falcon’ wordt aangeduid en in 2016 zijn premiere zal beleven. De auto zal flink afwijken ten opzichte van het EXP 9 F concept, de verrassing van de 2012 Autosalon Genève. Luc Donckerwolke zal verantwoordelijk zijn voor de definitieve vorm van de wagen die in ieder geval een topsnelheid van 200 mph (322 km/h) moet hebben. Maar de nadruk ligt op luxe, voor echt sportief rijden is de Lamborghini Urus (debuut in 2018) bedacht.

Porsche Cayenne Coupé
De X6 was geen verkoopsucces voor BMW, toch zullen er meer SUV’s met coupé styling gaan verschijnen. Eerst was het Mercedes-Benz met de MLC-klasse en ook Porsche wil met de nieuwe generatie Cayenne een coupé variant gaan maken. Lancering van dat model zal nog wel op zich laten wachten, dit jaar komt eerst een facelift van de Cayenne waarna rond 2017 het nieuwe model wordt verwacht.

Volkswagen Touareg
Begin dit jaar werd de Touareg vernieuwd en over een paar maanden staat de facelift versie in de showroom. De auto heeft onder andere scherpere styling gekregen en blijft het meest betaalbare in het full-size SUV aanbod van de Volkswagen Group.

2017
Voor het SUV-segment ligt de nadruk voor VAG op het jaar 2017. Wanneer er nieuwe Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg, Bentley Falcon en Audi Q8 op de markt gaan verschijnen.Categorie(ën)