BMW Vision Future Luxury Concept is 7-serie preview 2 minutes leestijd

BMW Vision Future Luxury Concept BMW 9-serie beijing 2014
Op de Beijing Motor Show heeft BMW de Vision Future Luxury Concept gepresenteerd, de auto borduurt verder op Pininfarina’s Gran Lusso Coupé, en is een voorbode op de nieuwe 7-serie. BMW noemt de auto een langetermijnvisie op moderne luxe, een samensmelting tussen exclusiviteit en innovatie om zo een emotionele en exclusieve rijervaring te bieden.

9-serie? 7-serie!
Hoewel iedereen sprak (zelfs wij) over een preview naar een nieuw 9-serie topmodel, spreekt BMW uit dat de Vision Future Luxury Concept model staat voor een nieuwe 7-serie, die voor volgend jaar staat gepland. Toen het pers-bericht van de auto binnenkwam, dachten wij ook nog aan de 9-serie. maar stoelen geïntegreerd in het chassis en beperkte beenruimte voor passagiers achterin deden de wenkbrauwen fronsen. Dit is geen topmodel limousine voor captains of industry die zich uitsluitend laten rijden, maar een auto met het essentiële BMW-DNA, plezier in rijden en luxe wanneer je je laat rijden.

Next-Gen Rolls
BMW Vision Future Luxury Concept BMW 9-serie beijing 2014 interiorDe Rolls Royce Phantom bestaat nu ruim 10 jaar en na de facelift in 2012 wordt het hoogtijd om een nieuw model te presenteren. Nog dit jaar zal Mercedes-Benz met een ultra-luxe S-klasse komen, Rolls Royce zal daarop moeten reageren met een Phantom-opvolger. Het volledig nieuw ontwikkelde platform zal ook worden gebruikt voor de 7-, 8- en 9-serie, de Vision Future Luxury Concept is zelfs voorzien van Rolls-Royce-signature suicide doors. Vergelijkingen houden daar echter wel op, de auto heeft natuurlijk BMW’s kenmerkende kidney-grille, klein formaat lichtunits en een minimalistisch interieur.

Concept Elementen
De Vision Future Luxury Concept kent een aantal innovatieve elementen, zoals de voorstoelen die onderdeel uitmaken van het carbon fiber chassis, een nieuw ontwikkeld head-up display en OLED’s verwerkt in de houten decoratie.

7-serie!?
Een productieversie van de Vision Future Luxury Concept zal dus binnenkort worden onthuld, wanneer is gissen. Een presentatie op de 2015 Autosalon van Genève is logisch omdat de auto eind volgend jaar in de showroom staat.



Categorie(ën)