Hattrick Hamilton in China 2 minutes leestijd

Lewis Hamilton Grand Prix China 2014
Lewis Hamilton heeft zijn 3e Grand Prix op rij gewonnen, zijn teamgenoot Nico Rosberg werd 2e voor Fernando Alonso die het podium complementeerde. Hamilton vertrok van Pole Position en reed eenvoudig weg bij de rest van het veld, Rosberg had een slechte start en moest plaatsen goedmaken. Een gevecht was er tussen de beide Red Bull Racing coureurs, wat werd beslecht in het voordeel van Daniel Ricciardo.

Tough Luck
Sebastian Vettel Daniel Ricciardo China Grand Prix 2014Niemand had aan het begin van het seizoen kunnen bevroeden dat de wereldkampioen voorbij wordt gereden door een collega coureur die nog nooit op het podium heeft gestaan. Toch is dat wat Sebastian Vettel weer overkwam in China, wederom vroeg het team hem om Ricciardo te laten gaan, die nu in 3 van de 4 races een beter resultaat heeft behaald. Er zal veel moeten gebeuren aan de Red Bull Racing wagen om Vettel weer in de strijd om het kampioenschap te plaatsen.

Scuderia Ferrari
Na het vertrek van Domenicali bij het Ferrari Formule 1 team, was er weer iets om te lachen in de pitbox. Voor het eerst in lange tijd mocht een Ferrari coureur plaatsnemen op het podium in een land dat een belangrijke markt is. Volgens Alonso is dit geen ‘Marco Mattiacci effect’, maar is het volledig te danken aan Stefano Domenicali. Hij draagt het podium ook op aan zijn voormalig-teambaas.

McLaren Mercedes
Na een dramatisch 2013, is ook het begin van het 2014 seizoen dramatisch voor McLaren. Ondanks de superieure Mercedes AMG motor, rijden ze in het middenveld, terwijl Force India en Williams F1 wel strijden om de punten.Categorie