Black Bess is Bugatti’s 5e Legend 1 minute leestijd

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Black Bess Type 18
Bugatti heeft de voorlaatste Legendes Veyron onthuld voor het publieksdebuut in Beijing. De zwart met gouden details Veyron Grand Sport Vitesse eert het Bugatti Type 18 “Black Bess” model van een eeuw geleden.

Uniek
In tegenstelling tot de 4-voorgaande Legendes modellen, worden alle 3 te bouwen auto’s uniek. Het interieur is voorzien van handbeschilderde leerdelen met daarop de Type 18 Black Bess. Het logo op de klep van het centrale opbergcompartiment is voorzien van 24-karaats goud, net als de grille en olie/benzine tankdop. De carbon-auto is gespoten in hoogglans zwart, over de flanken, zijn ook gouden lijnen aangebracht.

Black Bess
De Type 18 “Black Bess” werd gebouwd tussen 1912 en 1914, Etorre Bugatti zelf behaalde race-succes met de wagen. Toen der tijd was het een van de eerste straat-legale auto’s die een topsnelheid van 160 km/h kende. Er zijn 6 (of 7) modellen gebouwd, waarvan er 1 in het Louwman Museum te Den Haag staat.Categorie(ën)