Massale terugroep actie van Toyota 1 minute leestijd

Toyota Diji Concept Logo Autosalon Geneve 2012-1
Na een massale terugroep actie van GM, moet in 2014 ook Toyota een record-aantal van 6,76 miljoen voertuigen terugroepen naar de garage. Met een aantal modellen zijn meerdere problemen geconstateerd, in de stuurkolom en bestuurdersstoel. In Nederland gaat het volgens importeur Louwman & Parqui om 26.000 auto’s, eigenaren krijgen daarvan bericht.

Breken & scheuren
Toyota legt in de communicatie over de problemen met de zitting de nadruk op dat de problemen alleen zich voordoen wanneer er met de stoel ‘extreem vaak bruusk naar voren en/of naar achteren wordt geschoven’. Ook het stuurkolom probleem zal zich alleen voordoen wanneer er maximaal, bruut in- of uitgedraaid wordt.
Auto’s worden gechecked en zonodig worden er onderdelen kosteloos vervangen. Zoals altijd is de terugroep actie voornamelijk preventief bedoeld, bij Toyota Nederland is slechts 1 geval bekend van het stuurkolom probleem.

Terugroep acties
Dit jaar zijn er alleen in de Verenigde Staten al 11 miljoen auto’s teruggeroepen, cijfers voor Nederland en Europa zijn (nog) niet beschikbaar, maar dit zal ook hoger uitvallen dan voorgaande jaren.Categorie