Hamilton wint Mercedes 1-2 in Maleisië 2 minutes leestijd

Lewis Hamilton Mercedes AMG F1 Grand Prix Maleisie
Lewis Hamilton heeft oppermachtig de Grand Prix van Maleisië gewonnen voor teamgenoot Nico Rosberg, de eerste 1-2 van Mercedes-Benz sinds 1955. De Brit vertrok van Pole Position met Sebastian Vettel naast zich, hij werd door zijn Duitse collega bij de start voorbijgereden en kon niet meer in de buurt komen.

Start
Een spannende kwalificatie en een kleine kans op regen, zorgde voor gezonde spanning bij de start van de Maleisische Grand Prix. Beide Mercedes AMG bolides gingen goed van start, Vettel probeerde Rosberg af te houden en gunde hem minimale ruimte, het mocht echter niet baten. Hij zag als best of the rest de auto’s langzaam maar zeker verdwijnen.

Mercedes AMG
In aanloop naar het nieuwe Formule 1 seizoen, was al duidelijk dat de Mercedes krachtbron een stukje vernuft is waar de concurrentie de tanden op kan stukbijten. Toch had Hamilton een DNF in Australië juist door problemen met de motor, dat heeft hij goed weggepoetst met een overwinning.

Red Bull Racing
Vettel zal blij geweest zijn met een podium plaats na een teleurstellende openingsrace in Australië. Het kwam hem niet aanwaaien, na een rommelige kwalificatie moest hij in de race in gevecht met zijn teamgenoot Daniel Ricciardo.

Williams – Lotus
Renstal Williams heeft ook deze race laten zien dat ze niet meer tevreden zijn met gevechten in de middenmoot, beide coureurs finishte in de punten. Ook Force India zette een goede prestatie neer met Hulkenberg op P5. Lotus F1 daarentegen heeft veel problemen, in Australië vielen beide auto’s uit en ook deze race was de prestatie ondermaats, het team staat nog op 0 punten.



Categorie