Geld injectie in Aston Martin 1 minute leestijd

Aston Martin HQ Gaydon Coventry-1
Het zijn roerige jaren voor Aston Martin, na wisselingen van eigenaar, plot Daimler een overname van het Engelse sportwagen merk. Nu heeft Daimler 5% van het bedrijf en er is een samenwerking voor technologische samenwerking gesloten. Deze week werd bekend dat Aston Martin een cash-injectie van € 120 mln heeft gekregen voor de ontwikkeling van nieuwe modellen.

Lagonda SUV
Dankzij de groeiende SUV markt, zal Aston Martin gebrand zijn om de Lagonda SUV concept uit 2009 eindelijk op de markt te zetten. Dankzij het partnership van Mercedes-Benz, kan er gebruik gemaakt worden van het betrouwbare GL-klasse platform wat de kostprijs van de auto acceptabel maakt. Overigens stond het Lagonda concept ook op basis van de GL-klasse.

V8
Mercedes-Benz huistuner AMG is nu al bezig met de ontwikkeling van een nieuwe V8 motor, die zal worden gebruikt in de nieuwe Vantage modellen. Geruchten zijn dat dat de motor een 4 liter bi-turbo betreft.

Overname
Op de Autosalon Genève praatte Mercedes-Benz baas Dieter Zetsche in cryptische woorden over Aston Martin; “This is a fantastic brand, and we are willing to support its further development”. Daimler is al een tijd bezig om niet-auto gerelateerde posities te verkopen, zoals aandelen in Airbus en Rolls-Royce Power Systems.Categorie