SLS opvolger krijgt F1 debuut in Juli 1 minute leestijd

mercedes-benz AMG GT spyshots
De SLS AMG opvolger werd een jaar geleden al eens gespot, nu is de auto wederom aan het testen op de Nürburgring. Hoewel de AMG GT de SLS zal opvolgen, is de propositie wel veranderd, de auto wordt kleiner, goedkoper en moet de concurrentie aangaan met de Porsche 911 Turbo, Jaguar F-Type en Aston Martin V8 Vantage. Bronnen vertellen het Britse Autocar dat de auto in Juli tijdens de Formule 1 Grand Prix van Duitsland zal worden onthuld.

Nieuwe motor
Liefhebbers van de atmosferische 6,2 liter V8 zullen snel hun orders moeten plaatsen voordat de SLS uit productie gaat, de AMG GT zal namelijk een kleinere turbo motor krijgen. Een 4 liter V8 met 485 pk zou de eerste optie worden, een met kleinere V6 motor zou ook leverbaar worden op een later tijdstip.

SLC?
Nu het debuut dichterbij komt, blijkt veel informatie uit 2012 naar aanleiding van de Concept Style Coupé correct. De benaming SLC-klasse, lijkt echter uitgesloten. Hoewel de AMG GT (Typenaam C190) een dichte SL-klasse lijkt, wordt ervoor gekozen om het merk AMG te versterken en niet te werken met ‘klasse‘ aanduiding.Categorie