Bugatti en Ferrari leggen focus op 2e hands markt 2 minutes leestijd

Bugatti Ferrari Mille Miglia 2012 Ferrari Tribute-1
Om de tweede hands markt naar een hoger niveau te tillen, hebben Bugatti en Ferrari wijzigingen in hun aanbod aangebracht. Op de Techno Classica in Essen presenteerde Bugatti het Certified programma, terwijl Ferrari haar garantiesysteem fors uitbreidt naar, optioneel, 12 jaar.

Certified
Nu eindelijk het einde van de Veyron productie in zicht komt, geeft Bugatti met het Certified programma handen en voeten aan de controle houden over haar auto’s. Het tweedehands aanbod van Veyrons blijft beperkt tot tientallen, maar met enorme onderhoud- en onderdelen kosten is het logisch dat potentiële kopers liever zeker weten wat ze kopen. Voordat een auto het certified label krijgt, krijgt de auto in Molsheim een grote beurt, de laatste updates en wordt de auto gecontroleerd op een groot aantal punten.
Vooralsnog is het programma nog alleen beschikbaar voor de Veyron coupé, de Veyron Grand Sport wordt later in het programma opgenomen. Of dit ook geldt voor oudere modellen zoals de EB110 en de echte klassiekers, is nog niet bekend.

Approved
Na jaar op jaar verkooprecords te hebben gebroken, wil Ferrari nu juist minder auto’s verkopen. Vorig jaar werden er al minder auto’s verkocht, terwijl er meer aandacht wordt besteed aan de auto’s die al rond rijden. De garantie van Ferrari was eerst 36 maanden, die verlengd kon worden met 5 tot maximaal 7 jaar. De garantie omvat belangrijke onderdelen zoals de motor, aandrijflijn en differentiëlen. Voordat een auto wordt toegelaten tot het garantie-programma moet de auto door een strenge keuring komen, die moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde dealer. In Nederland is dat Kroymans de Hilversum en Munsterhuis in Hengelo.



Categorie(ën)