Jaguar wil concurreren met S-klasse Coupé 1 minute leestijd

Jaguar XJR Limousine Autosalon Geneve 2014-1
Wie een coupé van het grootste formaat wil, kan alleen terecht bij Mercedes-Benz voor de S-klasse Coupé (opvolger van de CL-klasse). Vroeger was er meer keuze, naast Amerikaanse sloepen zoals de Lincoln Continental en Cadillac DeVille, had Jaguar een 2-deurs versie van de XJ. Een auto die in klein volumes verkoopt en met stijgende ontwikkelingskosten, viel in 1980 het doek voor de luxe-coupé. Nu broedt Jaguar op de terugkeer van een XJ Coupé, wanneer de tijd daarvoor rijp is.

Strategie
Sinds de overname van JLR (Jaguar-Land Rover) door Tata Steel, wordt er continue gewerkt aan nieuwe plannen in Coventry. Voordat een XJ coupé zijn opwachting kan maken, wordt eerst het facelift model verwacht, gevolgd door de XE Sedan en SUV op basis van de C-X17 Concept. Wanneer de nieuwe XJ wordt gepresenteerd rond 2018 zal duidelijk worden hoe Jaguar vorm gaat geven aan de full-size coupé.

XK-issue
Het huidige XK-model rijdt inmiddels 8 jaar rond en nadert het einde van zijn leven. De Grand Tourer is wel uitgerust met achterbank, maar is eigenlijk bedoeld voor 2 personen. Met de nieuwe F-Type coupé en cabrio verliest de XK eigenlijk zijn bestaansrecht, een XJ coupé is echter een hele andere propositie dan de sportwagen.
Daarom is er een grote kans dat de XK voor een periode het toneel moet verlaten om plaats te maken voor een ander modellen gamma.Categorie(ën)