X7 wordt het logische alternatief 1 minute leestijd

BMW Concept X4 Brussel Autosalon 2014-1
Het is inmiddels 15 jaar geleden dat BMW zijn eerste SUV, de X5, op de markt zette. Sindsdien wordt er gewerkt om het aanbod sluitend te maken met eerst de X3 en later gevolgd door de X1, X6 en aanstaande X2 en X4. Dat laat nog het cijfer “7” over, welke BMW binnenkort op een nog grotere, luxe SUV zal plakken. De X7 zal concurreren met de Mercedes-Benz GL-klasse.

Spartanburg
Volgens de Wall Street Journal investeert BMW honderden miljoen dollars in de huidige “X” fabriek te Spartanburg (VS) waar nu al de X3, X5 en X6 worden gebouwd. De uitbreiding zou nodig zijn voor de nieuwe X2, X4 en de lang verwachte, 3-zitrijen, X7, wanneer voltooid, kan BMW daar jaarlijks circa 400.000 auto’s bouwen. Desgevraagd wilde BMW niet reageren, op 28 Maart komt het automerk met een verklaring.

Plannen
Circa de helft van de auto’s die worden geproduceerd in Spartanburg worden geëxporteerd naar andere landen. Een cijfer dat mogelijk nog zal groeien wanneer later dit jaar de X4 in productie gaat. De X7 zou voornamelijk voor de markt in de VS bedoeld zijn en wordt in 2017 verwacht.Categorie